Haku
 

Uutisia


Rahoitusta terveysalan pilottiin ilman näyttöjä ja vakuuksia  (20.10.2016)

OuluHealth Sparks -rahoitus avaa mahdollisuudet uusien innovaatioiden pilotoimisen

Terveyssektorin yrityksille ensimmäisten konkreettisten näyttöjen ja asiakasreferenssien saaminen on usein merkittävä kynnys. Uusien innovaatioiden pilotoiminen kuitenkin edellyttää rahallisia panostuksia ja ilman näyttöjä on vaikea saada rahoitusta. Uusi OuluHealth Sparks -rahoitus ratkaisee tämän ongelman. Sen avulla yritys voi saada rahoitusta ensimmäisiin pilotteihinsa ilman aiempia näyttöjä tai vakuuksia.

Oulu Healthin Sparks-rahoituksella Oulun alueella toimiva yritys voi saada 5 000–30 000 euroa oman pääoman ehtoista rahoitusta uuden terveys- ja hyvinvointialan innovaation pilotointiin. Rahoituksen lisäksi yritykset saavat mahdollisuuden pilotoida uutta tuotetta tai palvelua Oulun alueen terveyssektorin toimijoilla. Rahoittaja on Oulu Innovation Oy.

”Ilman näyttöjä on vaikea saada rahoitusta ja ilman rahoitusta on vaikea tehdä näyttöjä. Käytännön tasolla yritysten ongelmana ensimmäisten pilottien saamisessa saattaa olla se, että pilottia varten pitäisi ostaa laitteita tai laboratoriopalveluja. Sparks-rahoitus pureutuu nimenomaan tähän ongelmaan. Rahoituksen voi saada jo alkuvaiheessa, kun ei ole vielä konkreettisia näyttöjä ja riskit ovat suuria”, kertoo Oulu Innovation Oy:n Olli Löytynoja.

Rahoitus on tarkoitettu Oulun seudulla toimiville, erityisesti aloitteleville pk-yrityksille. Rahoitusta myönnetään tuotteille tai palveluille, joilla on kansainvälisen liiketoiminnan potentiaalia ja pilotointiin sopiva kohde Oulun seudulla. Rahoitus voidaan myöntää minkä tahansa toimialan yritykselle, kunhan uuden tuotteen sovellusalue on terveys- ja hyvinvointisektorilla.

Sparks-rahoitus on käytännössä oman pääoman ehtoinen, koroton ja vakuudeton vaihtovelkakirjalaina. Sen suuruus on 5 000 – 30 000 euroa ja laina-aika kolme vuotta. Pilotoitavan tuotteen tuotoista maksetaan 10 % rojaltia. Rojaltit maksetaan vain, jos uudesta innovaatiosta tulee tuloja. Lainan rojalteineen voi maksaa kolminkertaisena takaisin milloin tahansa laina-aikana. Jos uuden innovaation myynti epäonnistui, yritys voi laina-ajan umpeuduttua joko maksaa lainan takaisin yksinkertaisena tai laina voidaan vaihtaa yhtiön osakkeiksi (10 000 € = 1 %).

Pilotin potentiaalia arvioivat OuluHealthin asiantuntijat sekä sijoittamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan ammattilaiset.
”Useat hyvät innovaatiot kaatuvat rahoituksen puutteeseen alkuvaiheessa. Pääomasijoittajat eivät tyypillisesti halua sijoittaa tuotteeseen, jolla ei ole näyttöjä ja julkinen rahoitus edellyttää oman rahoituksen osuutta. Sparks-rahoitus on suunniteltu auttamaan nimenomaan tässä vaiheessa. Yritys saa rahoitusta näyttöjen hankkimiseen ja konkreettisia mahdollisuuksia pilotointiin”, kertoo Butterfly Venturesin Ville Heikkinen.

Rahoituksen hakijaksi ilmoittaudutaan osoitteessa ouluhealth.fi/piloting

OuluHealth on kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemi, johon kuuluu mm. Oulun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopis-tollinen sairaala, Oulun yliopisto sekä lukuisia yrityksiä. www.ouluhealth.fi

Oulu Innovation Oy on Oulun kaupungin, alueen kuntien, korkeakoulujen, VTT:n ja alueen yritysten omistama voittoa tavoittelematon yhtiö. Oulu Innovation toteuttaa osaltaan BusinessOulun strategiaa ketteränä toimijana auttaen kaupunkiseutua menestymään ja yrityksiä kansainvälistymään. www.ouluinnovation.fi

Lisätietoja

ouluhealth.fi/piloting

Pilotointi:
Salla Hirvonen, salla.hirvonen@businessoulu.com, 040 726 1842, OuluHealth

Sparks -rahoitus:
Olli Löytynoja, olli.loytynoja@businessoulu.com, 0400 340 028
Jouko Uusitalo, jouko.uusitalo@businessoulu.com, 040 826 7151


Rahoitusta terveysalan pilottiin ilman näyttöjä ja vakuuksia  (20.10.2016)
OuluHealth Sparks -rahoitus avaa mahdollisuudet uusien innovaatioiden pilotoimisen
Lisää>>

 
 
 
PilottirahoitusYritys