Haku
 
Oululainen yritys: Tarvitsetko rahoitusta ja paikan terveys- ja hyvinvointiteknologian pilotille?

Uusi Sparks-rahoitus auttaa yrityksen kasvuun

Oulu Healthin Sparks-rahoituksella Oulun alueella toimiva yritys voi saada 5 000–30 000 euroa rahoitusta uuden terveys- ja hyvinvointialan innovaation pilotointiin. Rahoitusta myönnetään tuotteille tai palveluille, joilla on kansainvälisen liiketoiminnan potentiaalia ja pilotointiin sopiva kohde Oulun seudulla. Rahoittaja on Oulu Innovation Oy.

Mitä Sparks-rahoituksella saa?
 • Rahoitus auttaa kattamaan terveys- ja hyvinvointialan uuden innovaation pilotointikustannuksia. Pilotointimahdollisuuksia tarjoavat Oulun alueen terveyssektorin toimijat sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta.
 • Rahoituksen voi saada jo alkuvaiheessa, kun ei ole vielä konkreettisia näyttöjä ja riskit ovat suuria. Pilotti tuo yrityksen uudelle innovaatiolle ensimmäiset asiakasreferenssit.
 • Rahoituksen haun yhteydessä annetaan myös palautetta ja neuvontaa.
Millainen yritys, tuote ja palvelu rahoituksen voi saada?
 • Rahoitus on tarkoitettu Oulun seudulla toimiville, erityisesti aloitteleville pk-yrityksille. Testattava innovaatio voi olla tuote tai palvelu terveys- ja hyvinvointiteknologian alalla.
 • Rahoitus voidaan myöntää myös muun alan yritykselle, esimerkiksi ICT-yritykselle, kunhan uuden tuotteen sovellusalue on terveys- ja hyvinvointisektorilla.
 • Uudessa ideassa on oltava kansainvälisen liiketoiminnan potentiaalia ja sille on löydyttävä sopiva pilottipaikka, jonka löytämiseen tarjotaan apua.
Millainen Sparks-rahoitus käytännössä on?
 • Sparks-rahoitus on oman pääoman ehtoinen, koroton ja vakuudeton vaihtovelkakirjalaina. Sen suuruus on 5 000 – 30 000 euroa ja laina-aika kolme vuotta.
 • Lainan rojalti, eli tulosta maksettava palkkio on 10 % testatun tuotteen liikevaihdosta. Laina katsotaan takaisinmaksetuksi, kun yhteenlaskettu rojaltimäärä kattaa lainasumman kolminkertaisesti. Rojaltit maksetaan vain, jos uudesta innovaatiosta tulee tuloja.
 • Lainan rojalteineen voi maksaa kolminkertaisena takaisin milloin tahansa laina-aikana.
 • Mikäli uuden innovaation myynti epäonnistui, yritys voi laina-ajan umpeuduttua joko maksaa lainan takaisin yksinkertaisena tai laina voidaan vaihtaa yhtiön osakkeiksi (10 000 € = 1 %).
Miten rahoitusta haetaan?
 1. Ilmoittaudu rahoituksen hakijaksi Oulu Healthin sivuilla osoitteessa ouluhealth.fi/piloting
 2. Pilotointipaikka tekee lääketieteellisen ja teknologisen arvioinnin ja tarjoaa mahdollisen pilotointipaikan.
 3. OuluHealth Labsin arviointitiimi arvioi kansainvälisen liiketoimintapotentiaalin ja yrityksen esittämän rahoituksen tarpeen.
 4. Jos sekä pilotointikohde että OuluHealth Labsin arviointitiimi puoltaa pilotin toteuttamista, niin yritys voi osoittaa lainahakemuksen OuluInnovation Oy:lle.
 5. Oulu Innovation Oyn hallitus tekee päätöksen rahoituksen myöntämisestä. Lainasopimuksen pohja on seuraavanlainen: Lainasopimus

Rahoitusinstrumentin esittely (ppt)

Ota yhteyttä!

Pilotointi/OuluHealth:
Salla Hirvonen, salla.hirvonen@businessoulu.com, 040 726 1842

Pilotointi/PrintoCent:
Ilkka kaisto, ilkka.kaisto@vtt.fi, 040 149 4006

OuluHealthSparks -rahoitus:
Olli Löytynoja, olli.loytynoja@businessoulu.com, 0400 340 028
 
 
 
PilottirahoitusYritys